Odvaži se, osnaži se! Za siguran put

NOVI SAD – U subotu, 19. novembra, u sklopu akcije “Odvaži se, osnaži se! Za siguran put”, od 12 do 17 časova, sve Novosađanke imaće priliku da na platou “Spensa” potpuno besplatno dobiju obuku samostalne zamene guma na automobilu, savete o tome kako da pravilno održavaju svoj automobil, te da primete i preduprede defekte nastale na pneumaticima, koji su naročito bitni u zimskim uslovima vožnje.

Osobe ženskog pola su prema poslednjim statistikama, za razliku od ranijih godina, sve češći vozači na našim putevima. Uz poslovne žene, koje prevaljuju duže distance u svojim četvorotočkašima, majke koje prevoze decu do vrtića, škole ili odlaze automobilom u šoping, pa do sve više žena koje samostalno održavaju svoj automobil i brinu o njegovoj ispravnosti, rodila se ideja na internacionalnom nivou da se upriliči niz događaja pod zajedničkim sloganom, koji bi povećali sigurnost žena za volanom, koje se po mnogim anketama svrstavaju u savesnije i pažljivije vozače. Osim, Srbije, akcija će se održati i u susednoj Hrvatskoj, Sloveniji, a već je upriličena u komšijskoj Rumuniji, odnosno, Temišvaru.

Ovo je još jedna u nizu socijalno odgovornih akcija koju u Srbiji organizuje onlajn prodavnica autogume.rs, ovoga puta uz podršku SPC “Spens”.

Ostali članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *