Potpisan Sporazum o saradnji između Privredne komore Vojvodine i Privredne komore Županije Čongrad

SEGEDIN – Predsednik Privredne komore Vojvodine Boško Vučurević i predsednik Privredne komore Županije Čongrad, Republika Mađarska, Nemesi Pal potpisali su u utorak, 21. marta 2017. godine u Segedinu Sporazum o saradnji, čime se učvršćuje postojeća i stvara osnova za buduću saradnju ove dve komore.
Na osnovu Sporazuma o saradnji, obe strane promovisaće ekonomsku i socijalnu saradnju između svojih članova na teritoriji Republike Mađarske i Republike Srbije. Zajedno će inicirati i podržavati trgovinsku razmenu, kao i ekonomske i privredne delegacije sa ciljem osnivanja direktnog kontakta između privrednika koji traže mogućnosti za investiranje projekata i poslovima na njihovoj respektivnoj teritoriji.
Privredna komora Vojvodine i Privredna komora Županije Čongrad zajedničkim snagama radiće na poboljšanju poslovne saradnje na svojim tržištima, učestvovaće u radu svojih članova i pomagati im da pronađu pogodne partnere za saradnju na poljima trgovine, privrede, industrije, poljoprivrede, na polju investiranja, turizma, u industrijskim i ekonomskim zonama, nauci i tehnologiji.
Komore su složne da sarađuju i kada je u pitanju organizovanje sajmova, izložbi, simpozijuma, ekonomskih i socijalnih foruma, konferencija, seminara i sličnih događaja iz oblasti unutar njihove stručnosti.
Potpisivanju Sporazuma o saradnji prisustvovao je i pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Pokrajinske vlade Ognjen Bjelić, sekretar Odbora za ekonomske odnose sa inostranstvom Privredne komore Vojvodine Milan Stojanov, sekretar Privredne komore Županije Čongrad dr Žužana Olah Traserne, direktor za poslovni razvoj i strane ekonomije Privredne komore Županije Čongrad Katalin Šomođi Kožuh i projekt menadžer Privredne komore Županije Čongrad Eva Đurović.

Ostali članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *