radulovic

BEOGRAD – Ministar privrede Saša Radulović izjavio je danas da je u toku izrada “ličnih karata” za sva javna i preduzeća u restrukturiranju u Srbiji i da će taj posao biti završen do kraja meseca, a da će u oktobru biti izneti svi podaci.

Radulović je nakon sastanka sa članovima i partnerima NALED-a (Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj), rekao da Ministarstvo privrede, odnosno Vlada Srbije ima sistemski pristup svim javnim preduzećima i preduzećima u restrukturiranju. Zbog toga se rade “lične karte” kako bi se utvrdilo njihovo finansijsko stanje, imovina, obaveze, ko su kupci, dobavljači, odnosno, kako izgleda “krvna slika” tih preduzeća, dodao je Radulović.

“Uradićemo to za sva javna preduzeća, ići ćemo i na lokalni nivo, kao i sva preduzeća za koja je zadužena Agencija za privatizacija, u kojoj ima 615 privrednih subjekata, koja zapošljavaju 102.000 ljudi”, kazao je Radulović. Mi taj problem moramo da rešimo i država taj teret ne može da izdrži, poručio je Radulović.  On je rekao da se mora promeniti ekonomska politika i da će se Ministarstvo privrede bazirati na domaće privrednike.

Izvor: Tanjug