Vučić: Za novu vladu najvažniji rad i rezultat

BEOGRAD – Mandatar za sastav nove vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će kada je u pitanju sastav buduće vlade za njega biti najvažniji rad i rezultat.

„Za mene je politika pitanje rezultata, a ne ljubavi i mržnje. I nije mi bitno da li nekoga volim ili ne, nego da li jeste ili nije u stanju nešto da uradi. Zato što rezultat ne volim samo ja. Svi ga vole. I još važnije, svima je potreban. Tako da, ako govorimo o rečenici koja rešava pitanje sledeće vlade, ona neće imati nikakvih zareza niti stilskih figura, navodnika, pogotovo ne prideva. Biće kratka i prosta. Dve reči i jedan veznik. Rad i rezultat. I tačka”, rekao je Vučić u intervjuu za današnje izdanje nedeljnika “Ekspres”.

Kada govori o učenju, Aleksandar Vučić naglašava: „Fali nam više te želje da naučimo. Fali nam malo onog duha koji te tera da istražuješ, otkrivaš i da nikad ne misliš da si sve završio, da ne budeš ubeđen da si najpametniji na svetu i da sve možeš bez ikakvog truda. Fali nam, neki put mislim, i samopouzdanje da uopšte počnemo da učimo jer nas je neko nekada izgleda ubedio da smo mi tu da se bijemo, oslobađamo, branimo i ginemo i da ništa drugo ni ne pokušavamo. I kada pričamo o reformi obrazovanja, onda je ja vidim upravo kroz taj segment. Kroz vraćanje samopouzdanja čitavim novim generacijama koje sutra treba da vode ovu zemlju”.

Tanjug, RTV

Ostali članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *