Dačić: Čanku i Jovanoviću nije važna Srbija

BEOGRAD – Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić ocenio je danas da su nervozne reakcije Čedomira Jovanovića i Nenada Čanka na presudu Haškog suda o Karadžiću, u kojoj se, kako je naveo, Milošević oslobađa odgovornosti, pokazatelj da njima nije važna Srbija.

Dačić je u saopštenju naveo da je “valjda svima u korist što je presuđeno da Srbija nije odgovorna za ratne zločine i etničko čišćenje”.

„Zato ovde nije reč o Miloševiću već o Srbiji. Reakcije Čedomira Jovanovića i Nenada Čanka su razumljive, jer oni celu svoju političku karijeru grade na priči o Miloševićevim ratnim zločinima i odgovornosti Srbije, zato je ovakva presuda katrastofalna po njih. Čeda i Čanak se protive oslobađajućoj presudi za Srbiju, jer su oni svih ovih godina živeli na osudi Srbije”, istakao je Dačcić.

“Možda da upute protest Haškom sudu i traže smenu sudija, jer su oni presudu doneli, ja sam je juče samo citirao. Oni na Zapadu koji su bili kreatori politike osude i kažnjavanja Srbije bar ćute, za razliku od onih u zemlji koji ne mogu da sakriju bes i razočaranje što je Srbija oslobođena optužbi”, dodaje šef srpske diplomatije.

Tanjug

Ostali članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *