Dačić u UN: Propagandna laž Prištine o genocidu

NJUJORK – U sedištu Ujedinjenih nacija završena je sednica Saveta bezbednosti na kojoj se diskutovalo o najnovijem izveštaju generalnog sekretara UN o Kosmetu. Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić poručio je na sednici da je Srbija posvećena dijalogu Beograda i Prištine i insistira na formiranju Zajednice srpskih opština, kojoj, kako je naveo, nije dat adekvatan značaj u izveštaju generalnog sekretara UN.

Dačić je rekao da će Srbija, “bez obzira na čest nedostatak konstruktivnosti druge strane”, nastaviti sprovođenje briselskih dogovora i politiku mirnog rešavanja konflikata.

“To je dugotrajan proces, u kojem često nemamo sagovornika koji s nama deli viziju prosperitetnog i politički naprednog regiona”, rekao je Dačić i dodao da Srbija ne želi da situacija na Kosovu i Metohiji bude latentna pretnja stabilnosti i napretku Srbije i regiona.

Dačić je upozorio da će ambasadorka Prištine u SAD Vljora Čitaku danas govoriti o navodnom genocidu i etničkom čišćenju i istakao da je to još jedna “propagandna parola i laž”.

“Od 427 naselja u kojima su živeli Srbi, oni su danas proterani iz 311. To jeste etničko čišćenje, ali Srba”, rekao je Dačić, navodeći rezultate popisa iz 1981, koji je sproveden, kako je rekao pre Slobodana Miloševića, i 2011, koji su sprovele prištinske vlasti.

RTV, Tanjug, Beta

Ostali članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *