Josipović: Milanovićeva taktika je primitivna

ZAGREB – Bivši hrvatski predsednik Ivo Josipović izjavio je da ne odobrava izjave lidera SDP Zorana Milanovića o Srbima i misli da su deo primitivne i neodgovorne taktike.

 “On je vrlo inteligentan čovek sa kapacitetom za najviše domete u politici, nije nikada bilo lako sarađivati zbog njegove naravi, ali sve više vidim i zbog sistema vrednosti koji su nam se sve više udaljavali”, rekao je Josipović za Blic od ponedeljka.

“Milanović nikad nije prestao da bude antifašista. Samo, danas je njegov politički interes, barem kako ga on vidi i sprovodi, ispred nekih političkih stavova koji su mu nekad značili. To što se baš sad setio dede ustaše očito je predizborni pokušaj da uknjiži neki bod na suparničkom terenu”, rekao je Josipović, kome je Milanović bio blizak saradnik.

Kada je reč o izjavama ministra Mira Kovača, Josipović kaže da njegove izjave više prepoznaje kao kavgadžijske nego kao proustaške i da njemu očito nije do rešenja problema, nego do kavge koja ima primarno unutrašnje-politički motiv.

Tanjug

Ostali članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *