NIS-a i Agencija za bezbednost saobraćaja pokrenuli kampanju Vozi odmoran

NOVI SAD – NIS i Agencija za bezbednost saobraćaja pokrenuli su kampanju „Vozi odmoran“ čiji je cilj povećanje bezbednosti putnika koji u toku leta putuju kroz Srbiju. Na više od 60 benzinskih stanica NIS-a koje se nalaze na tranzitnim pravcima, vozačima se dele lifleti iz kojih mogu da se upoznaju sa značajem bezbedne vožnje u letnjim uslovima, kada se zbog dugih relacija i umora najčešće dešavaju saobraćajne nezgode.

Lifleti sadrže  praktična  uputstva i pravila za bezbednu vožnju. U cilju sopstvene i bezbednosti saputnika, kao i svih ostalih učesnika u saobraćaju, vozačima se savetuje da na put krenu odmorni, prave pauzu na svaka dva sata i da izbegavaju vožnju u toku noći i najtoplijeg dela dana. Imajući u vidu da je u toku leta povećan broj domaćih i inostranih putnika na našim putevima, liflet o bezbednosti u saobraćaju je urađen na četiri jezika – srpskom, engleskom, nemačkom i turskom.

Kampanja za bezbednu vožnju u letnjim mesecima realizuje se u okviru krovne kampanje NIS-a i Agencije za bezbednost saobraćaja pod nazivom „Brinemo o vama“ koja je usmerena na povećanje bezbednosti svih učesnika u saobraćaju. Saradnja se realizuje na osnovu potpisanog protokola, zahvaljujući kojem je, između ostalog, protekle godine uspešno realizovana „Nedelja bezbednosti u saobraćaju“ sa više od 800 učesnika.

Ostali članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *