“Petit Standard” u ponedeljak u Novom Sadu

NOVI SAD – U Vrtu srednjoškolskog doma u Nikolajevskoj ulici u Novom Sadu u ponedeljak 8. avgusta, u okviru manifestacije “Novosadsko muzičko leto”, koncert će održati trio Vesne Pisarović “Petit Standard”. Koncert počinje u 21 čas. Petit Standard je novi muzički projekat ugledne hrvatske pevačice Vesne Pisarović i još jedan u nizu plodova njenog radikalnog muzičkog preokreta, gde je popularni izraz zamenila džezom, kaže se u najavi.

Uz pratnju dvojice svetski priznatih džez muzičara – bubnjara Džona Beča (John Betsch) i basiste i kompozitora Krisa Dalgrena (Chris Dahlgren), Vesna Pisarović muzikom ispituje klasičan žanr džez standarda i kompozicije Stiva Lejsija (Steve Lacy). Poštujući tradicionalni repertoar, ali pri tome ne bežeći ni od eksperimentalnog i dekonstruktivnog pristupa, Petit Standard zaobilazi stereotipe i nudi originalnu muzičku interpretaciju džez kanona.

Ulaznice za koncert staju 500 dinara i mogu se kupiti u Muzičkoj omladini Novog Sada radnim danima od 8 do 14 časova, kao i dva sata pred početak koncerta na mestu održavanja.

RTV

Ostali članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *