Šangajska lista: Beograd u prvih 300

ŠANGAJ – Američki univerziteti zadržali su dominaciju na čelu Šangajske liste najboljih univerziteta na svetu, a Beogradski univerzitet popravio je položaj u odnosu na prošlu godinu našavši se među univerzitetima koji su između 201. i 300. mesta.

Američki univerzitet Harvard je 14. godinu za redom na prvom mestu ove liste koju sastavlja nezavisna konsultantska agencija Šangaj renking (Schangai Ranking Consultancy), američki univerziteti Stanford i Berkli drže drugo i treće mesto, a među prvih deset “provukla” su se samo dva univerziteta van SAD.

Van SAD najbolje mesto je zauzeo britanski univerzitet Kembridž koji je na 4. mestu, za jedno bolje nego 2015. godine, a za njim slede američki MIT i Prinston (Princeton). Od zemalja regiona najbolji je Beogradski univerzitet, koji je ove godine popravio položaj i sada je u grupi od 201. do 300, dok je u prethodne tri godine bio u grupi od 301. do 400, preneo je danas EurAktiv. U grupi sa Beogradskim univerzitetom su između ostalog univerziteti u Bohumu, Lozani, Bolonji, Kelnu i Milanu.

Beta

Ostali članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *