Šćepanović: I Voša brani čast srpskog fudbala

NOVI SAD – Svi oni građani naše zemlje koji žive van teritorije AP Vojvodina i nemaju kablovsku televiziju, kako stvari stoje, ostaće uskraćeni za TV prenos utakmice 3. kola kvalifikacija za Ligu Evrope između Dinama iz Minska i Vojvodine. Radio-televizija Vojvodine je postigla dogovor s beloruskom televizijom o prenosu drugog susreta, ali reakcije RTS-a i dalje nema.

“Nismo mi ti koji odlučujemo o TV prenosu. Veoma nam je važno da ostatak Srbije vidi igru našeg tima. Trenutno, mi smo ti koji brane čast srpskog fudbala u kvalifikacijama za Ligu Evrope, uz Crvenu zvezdu koja igra u kvalifikacijama za Ligu šampiona, i ne znam da li je više od toga potrebno za prenos na RTS-u. Imam utisak da bi građani u našoj zemlji želeli da gledaju Vojvodinu, a da li će im se ta želja ispuniti, na to pitanje treba neko drugi da odgovori”, rekao je predsednik FK Vojvodina Zoran Šćepanović.

Za sada je sigurno da će prenos meča iz Bresta biti realizovan jedino na kanalu RTV 1, iako RTS, pošto su prava već otkupljena, može da ga preuzme od vojvođanskog javnog servisa i to potpuno besplatno.

“RTV je dobio našu saglasnost i dozvolili smo prenos utakmice iz Novog Sada Vojvodina – Dinamo Minsk. Napravili smo i određene ustupke, koji su u domenu poslovne tajne, kako bi se vojvođanski javni servis dogovorio s partnerom iz Belorusije oko prenosa revanš utakmice. Bili smo veoma kooperativni u tom pogledu i jako nam je važno da javnost zna da se krivac za to što utakmica, kako sada stvari stoje, neće biti vidljiva za sve zainteresovane TV gledaoce u Srbiji, ne nalazi na našoj strani”, dodao je Šćepanović.

Dnevnik

Ostali članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *