U Ivanjici počinje Sedma Nušićijada

IVANJICA – Pod sloganom “Premošćavanja”, sedmi festival “Nušićijada” počinje danas u Ivanjici i trajaće do 28. avgusta, a u okviru njega biće obeleženo i 110 godina od izgradnje jednog od varoških simbola – kamenog mosta na reci Moravici. Ovogodišnja “Nušićijada” svojim programskim sadržajima – pozorišnim predstavama, koncertima, uličnim performansima, izložbama i edukativnim sadržajima nastoji da kreira jedinstveni spoj puteva, ljudi, kultura i nacija, stoji u najavi manifestacije.

Od Ivanjičana dugo traženi Darko Rundek sa svojim “Cargo triom”, čiji poslednji album nosi ime “Mostovi”, obeležiće ovogodišnji muzički program, zajedno sa “YU grupom” koja slavi 45 godina postojanja i koja je tokom svih godina razdvajanja ostala simbol dugotrajnog spoja stare Jugoslavije, ističu organizatori.

Muziku iz celog sveta izvodiće novosadski Big Bend i Bojana Stamenov, Zemunski kamerni orkestar, latino bend “Mambo Stars” i kamerni sastav “Intermezzo”, a festival će zatvoriti koncert starogradske muzike.

Tanjug

Ostali članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *