U Novom Sadu 4.740 nelegalnih objekata

NOVI SAD – Uskoro bi trebalo da se počne sa rušenjem objekata koji su građeni bez dozvole nakon Zakona o ozakonjenju objekata, najavila je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović. Proveravali smo kakva je situacija sa nelagalnim objektima na području Novog Sada.

Građevinska inspekcija je od stupanja na snagu Zakona o ozakonjenju objekata na teritoriji Novog Sada popisala 4.740 objekata.

Stanari zgrade broj 75 u ulici Kralja Petra I u Novom Sadu zahtev za legalizaciju tog objekta podneli su pre šest godina. Iako je za zgradu postojala građevinska dozvola, investitor je naknadno izgradio dva sprata, te se zbog toga ceo objekat vodi kao nelegalan.

“Ta legalizacija traje dugo. Mi smo zahtev za legalizaciju podneli 2010. godine, evo još nismo završili. U međuvremenu su se promenila tri Zakona. Svu tehničku dokumentaciju koju smo dostavili koja je tražena je dostavljena, ali sada kad je izašao ovaj novi zakon traže dopunu ili da se usaglasi sa novim Zakonom, a mi smatramo da imamo svu dokumentaciju”, ukazuje Slavenka Ljubić.

RTV (Teodora Vasiljević)

Ostali članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *