Američki ambasador sa Mirovićem i Vučevićem

NOVI SAD – Veliki broj američkih kompanija već posluje u Vojvodini, a ambasada te zemlje radiće na dovođenju novih preduzeća  iz Sjedinjenih Država u Vojvodinu, rekao je u Novom Sadu ambasador SAD u Beogradu, Kajl Skot. On se sastao sa predstavnicima pokrajinske i gradske vlasti.

Američki ambasador upoznat je sa planovima nove Pokrajinske vlade, pre svega ekonomskim, ali i u očuvanju dobrih međunacionalnih odnosa u Vojvodini.

“Nama je potrebna pomoć svih koji mogu da pomognu u indukciji bržeg ekonomskog razvoja, u dovođenju investitora. Upoznao sam gospodina Skota sa idejom da u što većem obimu razvijamo naš poslovni ambijent, posebno na lokalnom nivou”, objasnio je Igor Mirović, predsednik Pokrajinske vlade.

“Američka preduzeća su veoma prisutna u Vojvodini. Tu je više od 6.000 radnika, a mislim da će ih u budućnosti biti sve više”, istakao je Kajl Skot, ambasador SAD-a u Srbiji

Skot je istakao i neophodnost stvaranja preduslova za dolazak američkih preduzeća, poput infrastrukture i dobijanja potrebnih dozvola.

Tanjug, RTV

Ostali članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *