Dodik: Na nasilje ćemo odgovoriti izdvajanjem iz BiH

BEOGRAD – Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da će Banjaluka, na nasilje iz Sarajeva, odgovoriti izdvajanjem iz Bosne i Hercegovine.

“Mi nemamo nameru nijednog trenutka ostati u zemlji u kojoj s druge strane dolazi nasilje”, rekao je Dodik u intervjuu za Sputnjik, pred put u Moskvu, gde će se danas sastati s predsednikom Rusije Vladimirom Putinom.

Bivši načelnik ratnog štaba Armije BiH Sefer Halilović zapretio je “nestajanjem” Republike Srpske ako referendum u Srpskoj bude sproveden jer, kako on tvrdi, to će značiti “raspakivanje” Dejtonskog mirovnog sporazuma i stupanje na snagu Ustava BiH.

“Mi znamo da je stav Sefera Halilovića koji preti ratom stav svih u Sarajevu, ali, govorim hipotetički, ako se dese bilo kakvi pokreti te vrste mi smo istog trenutka izvan Bosne i Hercegovine”, poručio je Dodik.

Na pitanje da precizira da li bi u takvoj situaciji Republika Srpska proglasila nezavisnost i otcepila se, Dodik je ponovio: “Bilo kakvi pokreti te vrste navešće nas da to uradimo, i mi ćemo se braniti”.

Tanjug, Sputnjik

Ostali članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *