Idea poklanja voćnu užinu školarcima

BEOGRAD – Idea je, kao moderan i inovativan trgovinski lanac, pokrenula akciju kojom želi da utiče na podizanje svesti o tome da je zdrava užina preduslov zdravog odrastanja dece. Upravo s tim ciljem je i odlučila da u ponedeljak, 5. septembra, u okviru akcije „Odaberi zdravo“, u više od 300 svojih prodavnica širom Srbije, obezbedi voćnu užinu za više od 20.000 đaka širom Srbije. Idea na ovaj način skreće pažnju i ukazuje na značaj zdrave ishrane kroz konzumaciju voća kao zdrave užine.

I pored toga IDEA je, za sve one koji vole internet i nove tehnologije, u saradnji sa kreatorkom jednog od najpopularnijih YouTube blogova koji nosi naziv Ja u kuhinji uradila elektronsku knjižicu recepata sa predlozima ukusne i zdrave užine za svih 5 dana u jednoj školskoj nedelji. Svako voće je idealna užina koju možemo da pojedemo između obroka i zato je važno da deca ovu naviku steknu od malih nogu. Edukacija dece o važnosti zdrave ishrane od ključnog je značaja, a IDEA je želela da preuzme inicijativu i svojim delovanjem utiče na mališane da na vreme usvoje zdrave navike i izgrade zdrav životni stil.

Idea posebnu pažnju posvećuje deci školskog uzrasta, što je i pokazala aktivnostima koje sprovodi povodom početka nove školske godine, kao i tokom cele godine.

 

Ostali članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *