Kamenica 2 i zvanično počela sa radom

NOVI SAD – Najvažniji deo Drugog bloka instituta u Sremskoj Kamenici “Kamenica 2”, onaj u kome se obavljaju snimanja i zračenja najtežih bolesnika obolelih od karcinoma, danas je zvanično počeo sa radom, izjavio je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović. On je rekao novinarima da taj deo “Kamenice 2” radi već nekoliko nedelja punim kapaciteom, ali da je zvanično proglašen početak rada tek nakon što je do detalja provereno kako funkcioniše kompletna aparatura.

“Deo objekta “Kamenica 2”, onaj najvažniji, danas smo pustili u funkciju i za razliku od nekih ranijih otvaranja, možemo da kažemo da otvoreni deo “Kamenice 2″ radi u punom kapacitetu”, rekao je Mirović i dodao da će preostali deo objekta, 3. i 4. sprat, biti pušten u rad kada se nabavi sva nedostajuća oprema za koju je, kako je kazao, raspisana javna nabavka.

Mirović je rekao da su on i pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković danas imali sastanak sa direktorima sva tri instituta u Sremskoj Kamenici (Institut za kardiovaskularne bolesti, Institut za plućne bolesti i Institut za onkologiju) na kom se razgovaralo o početku parcijalne rekonstrukcije starih objekata instituta u Sremskoj Kamenici. Prema Mirovićevim rečima, nova pokrajinska vlada je u nekoliko navrata isticala da joj je zdravstvo jedan od najvažnijih prioriteta, što se, kako je kazao, može videti i po potezima koje povlači. “Jedna od najvažnijih stvari je da će u narednih deset dana biti oformljen odbor koji će se baviti izgradnjom B i C bloka kliničkog centra Vojvodine”, najavio je Mirović i dodao da će se krenuti i sa definisanjem starih zgrada Kliničkog centra koje će ostati u sastavu novog i potpuno rekonstruisanog.

Tanjug

Ostali članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *