Kapitalni značaj prisustva na samitu Nesvrstanih

KARAKAS – Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da je prisustvo Srbije na samitu Pokreta nesvrstanih, koji se održava u Venecueli, od kapitalnog značaja i da je zadovoljan razgovorima sa svojim kolegama, ministrima spoljnih poslova o aktuelnim temama, bilateralnim odnosima, ali i onome što Srbiju najviše “boli”, Kosovu i Metohiji.

“Na svim sastancima sam kao prioritet isticao naše bilateralne odnose i potrebu naše saradnje, razvoja prijateljstva i interesovao se za stav po pitanju Kosova i Metohije – što to za nas predstavlja vitalni, državni, nacionalni interes”, rekao je Dačić na zatvaranju ministarskog dela okupljanja Pokreta nesvrstanih.

Dačić je podsetio da nesvrstani okupljaju 120 zemalja članica i 17 posmatrača, kao i da se od ukupno 86 država, koje nisu priznale jednostrano proglašenu nezavisnost Prištine, 61 nalazi među članicama Nesvrstanih.

“Veoma je važno naše prisustvo ovde zato što Venecuela, kao domaćin nije priznala Prištinu, i samim tim nije ni bilo dozvoljeno tamošnjim vlastima da pošalju svoju delegaciju”, istakao je ministar.

Tanjug

Ostali članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *