Kerijev govor u SB je loš, bedan, jeftin šou

MOSKVA – Govor američkog državnog sekretara Džona Kerija na sednici Saveta bezbednosti UN predstavlja šou u kojem nema činjenica, izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

“Nastup američke delegacije, koji je pripremljen za državnog sekretara, bio je šou, šou za milione ljudi, a prvenstveno za mas-medije. Šou je bio loš, zato što je bedan, jeftin i bez činjenica”, rekla je Zaharova juče za televiziju “Rusija 24”.

Ona je dodala da SAD ceo svet dovode u zabludu. Keri je tokom zasedanja Saveta bezbednosti UN faktički optužio Rusiju za dezinformisanje međunarodne zajednice. On je rekao da sirijske vlasti podrivaju mirovni proces time što nastavljaju “nasumično bombardovanje civilnih ciljeva i opozicije”, prenosi Sputnjik.

Podela opozicije od terorista predstavlja jedini način da se proces rešavanja krize u Siriji pomeri sa mrtve tačke, dodala je Zaharova.

“Recept je jednostavan: podela opozicije koja nije položila oružje i nastavlja ratna dejstva od terorista. To je jedini način da se sve to pomeri sa mrtve tačke”, istakla je Zaharova.

Tanjug

Ostali članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *