Kukan: Dobro angažovanje Srbije

BRISEL – U Beogradu će 22. i 23. septembra biti održan peti sastanak Parlamentarnog odbora Srbije i EU za praćenje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju (SAPC), a Eduard Kukan, koji predvodi delegaciju Evropskog parlamenta, kaže da u Beograd donosi poruku Srbija dobro napreduje u procesu pristupnih pregovora.

Predviđeno je da se tokom dva dana sastanaka evropskih parlamentaraca sa srpskim kolegama, predstavnicima vlasti u Beogradu, zvaničnicima EU u Srbiji, kao i predstavnicima nevladinih organizacija, napravi presek trenutnog stanja u procesu pridruživanja i odnosa Srbije i EU i proceni postignuto u okviru dijaloga u cilju normalizacije odnosa Beograda i Prištine.

Sa srpske strane Odborom će kopredsedavati Vladimir Orilć. Predsedavajući delegacije Evropskog parlamenta Eduard Kukan razgovoru za Tanjug najavljuje da u Beograd donosi poruku zadovoljstva napretkom Srbije u procesu pristupnih pregovora, ali i poruku ohrabrenja srpskim vlastima da budu još aktivnije i uspešno završe sve zadatke na putu ulaska u EU.

Tanjug

Ostali članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *