Novosadska Privredna komora pripojena PKS

NOVI SAD – Nova organizaciona struktura privrednih komora kod nas od danas se u Novom Sadu primenjuje u praksi. Naime, Regionalna komora grada pripojena je Privrednoj komori Srbije. Nakon kruševačke, kragujevačke,tačnije pet regionalnih komora i novosadska od sada postaje deo Privredne komore Srbije.

Marko Čadež, predsednik PKS, kaže da je do sada organizaciona struktura bila problematična a da će ova novina u radu štititi na bolji način interese privrednika. Po pravnom subjektivitetu broj privrednih komora se smanjuje a u pokrajinama ostaju privredne komore. Zadatak vojvođanske jeste da sa pokrajinskom vladom rešava ekonomska probleme. Promene u komorskom sistemu ali i poboljšanje poslovnog ambijenta, posebno IT sektora, teme su o kojima su razgovarali gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež.

Saopšteno je i da će za privrednike informacija članarine u komorama ubuduće biti znatno niže i da će zavisiti od obima usluga. Nezvanična informacija za zaposlene u regionalnim komorama je da se broj zaposlenih neće smanjivati.

RTV (Tanja Ilić), Tanjug

Ostali članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *