Popović: Institucije za saradnju sa Rusijom

BEOGRAD – Lider Srpske narodne partije Nenad Popović izjavio je da je od premijera Aleksandra Vučića dobio čvrste garancije da će Srbija dobiti institucije za razvoj odnosa sa Rusijom. Popović smatra da je formiranje tih institucija u najboljem interesu, pre svega, Srbije.

“Sledećeg meseca nas očekuju važni događaji za razvoj srpsko-ruskih odnosa. Od sastanka mešovitog komiteta vlada Srbije i Rusije, preko otvaranja počasnog konzulata Srbije u Sankt Peterburgu, do važne posete premijera Medvedeva Srbiji u drugoj polovini oktobra”, naveo je Popović u intervjuu za Tas s.

Nada se, kaže, da će do tada vlada formirati institucije za saradnju sa Rusijom, kako bi Srbija mogla na najbolji mogući način da iskoristi sve pozitivne efekte i potencijale međudržavne saradnje dveju država.

“Naša koalicija je to obećala svima koji su glasali za nas na izborima. Ja sam od premijera Srbije dobio čvrste garancije da će takve institucije biti formirane u najskorijem roku. Jer formiranje tih institucija je u najboljem interesu, pre svega, Srbije”, rekao je Popović.

Tanjug

Ostali članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *