Srbija neće dopustiti vojni napad na RS

BEOGRAD – Šef srpske diplomatije Ivica Dačić saopštio je danas da izjava ratnog komandatnta Armije BiH Sefera Halilovića o uništenju Republike Srpske u slučaju referenduma “predstavlja najveću pretnju miru i stabilnosti u regionu” naglasivši da Srbija želi mir i stabilnost, ali da “sigurno neće dozvoliti vojni napad i uništenje Republike Srpske”.

“O tome niko ne bi trebalo čak ni da sanja. Srbija je dovoljno jaka da odbrani sebe, a neće dozvoliti ni uništenje RS ako bude napadnuta. Očekujemo hitnu reakciju međunarodne zajednice i međunarodnih predstavnika u BiH, ako im je zaista stalo do mira”, izjavio je Dačić, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

Dačić je rekao da “Halilović nije samo bivši ratni muslimanski komandant, on je nezvanični portparol (član Predesništva BiH) Bakira Izetbegovića”.

“Halilović govori ono što Izetbegović misli. Zato njegove pretnje treba shvatiti ozbiljno, jer pokazuju da postoje ratni planovi, koji se baziraju na proceni da RS ne može izdržati više od 10-15 dana i da ni Srbija ne može da je odbrani”, rekao je Dačić.

Beta

Ostali članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *