U upravljanje vodom potrebno uložiti 8 milijardi evra

BEOGRAD – Upravljanju vodama u Srbiji danas se posvećuje sve veća pažnja, ali zbog višedecenijskog zanemarivanja tog problema, potrebno je uložiti više od osam milijardi evra novih investicija kako bi se ispunili strogi standardi očuvanja životne sredine, izjavio je danas predsednik Srbije Tomislav Nikolić.

Nikolić je, na otvaranju dvodnevne međunarodne konferencije “Zemlje u tranziciji i voda kao faktor stabilnosti”, koja se bavi izazovima upravljanja vodama, dodao da je za dogradnju kanalizacionih sistema i izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda potrebno barem pet milijardi evra, i ukazao na fundamentalno pitanje šta mi kao ljudska bića vrednujemo.

Kako je istakao pitanje je šta želimo da ostavimo svojim potomcima, gde je naše mesto u prirodi, odnosno šta su nam prioriteti i da li svaki cilj kojem težimo vredi uništavanja životne sredine.

On je dodao da je Ministarstvo poljoprivrede pripremilo Strategiju razvoja sektora voda na teritoriji Srbije za period 2016-2034 i da će taj dokument poslužiti kao vodič u procesu transformacije čitavog sektora.

Tanjug

Ostali članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *