Apel za pomoć bolesnom dečaku iz Prokuplja

PROKULJE – Miloš Stojanović iz Donje Konjuše kod Prokulja već deset godina bori se sa teškom bolešću, ali i sa nemaštinom, jer njegovi roditelji nemaju novca kako bi mu obezbedili normalan život, ali ni dovoljno hrane.
– Do skoro smo primali socijalnu pomoć od 11 hiljada dinara, a sada više ni to. Računi za komunalije su nam 14 hiljada dinara, a sada ne znam ni to kako da platim. Najgore je što ni suprug ni ja ne možemo da nađemo nikakav posao. Više puta sam tražila da bar radim kao čistačica, ali uvek me odbiju i kažu mi da sam stara. Muž je radio prošle godine, ali je dobio otkaz – kaže Miloševa majka, Jasmina Stojanović za portal SrbijaDanas.com.
Miloš je imao prvu operaciju 13. oktobra 2004. godine na Klinici za maksilofacijalnu hirurgiju na VMA u Beogradu, kada mu je odstranjen tumor sa jedne strane vilice. Od tada, pa sve do 2013. godine, redovno je posećivao kliniku zbog neophodnih kontrola. U martu 2013. mu je dijagnostikovan tumor i na drugoj strani vilice. Zbog toga je imao i drugu operaciju.
Kako nam je ispričala Miloševa majka pored bolesti koju je do sada imao, Milošu su na telu krenuli da se javljaju mladeži i ukoliko ne bude otišao u banju preti mu i rak kože.
– Pojavilo mu se preko 60 mladeža na telu i kako nam je doktorka rekla preti mu da dobije rak kože. Kako bi to sprečili Miloš mora da ode u banju i da se kupa u bazenu kako bi se ti mladeži sklonili. Mi za to nemamo novac, i ne znam kako da pomognemo sinu. Na ramenu mu je mladež izrastao i veličine je palačinke i u boji čokolade. Ne znam kako da mu pomognem, jer ga boli, pa sve dobre ljude molim za pomoć- kaže Miloševa majka.
Miloševi problemi počeli su kada je imao samo 12 godina. Tada mu je utvrđen nedostatak kalcijuma, zbog čega su njegove kosti šuplje i lako lomljive. Pre četiri godine urađena mu je višečasovna operacija desnog kolena prilikom koje mu je ugrađeno metalno ojačanje zbog čega on više nije bio u stanju normalno da obavlja fiziološke potrebe.
– Miloša sada bole kosti. Trebalo je da ide na operaciju, ali još uvek nije. Jako mu je teško jer nema ni drugove, jer ne može da izađe nigde iz kuće od bolova koje trpi. Kako uopšte može neko ko ima 19 godina za doručak jede samo dva parčeta hleba. Više od toga nemamo – kaže neutešna majka.
Iako trpi bolove zbog bolesti, Miloš trpi i glad, a banjsko lečenje mu je više nego potrebno. Zato njegovi roditelji apeluju na svakog ko može da im pomogne:
– Potreban nam je novac za hranu, jer sve je skupo. Nemam dovoljno novca da mu kupim normalnu hranu koju jede svako dete u Srbiji. Potrebno mu je i hitno banjsko lečenje, koje lekari savetuju odavno – objašnjavaju Miloševi roditelji.

Žiro-račun za pomoć Milošu Stojanoviću:
Agricole banka
330-4700100324934-62
Za uplate iz inostranstva
Instructions for customer transfers EUR
correspodent is:
AGRIFPP-Credit Agricole Paris
Acc. Njith Institution: 57A
MEBARS22
CREDIT AGRICOLE SRBIJA AD, Novi Sad
Beneficiary: 59:
IBAN RS35330473020129756036
Milos Stojanović
Donja Konjuša BB
Serbia

Izvor: Srbija Danas

Ostali članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *