Danas počinje 13. “Novosadska jesen”

NOVI SAD – Svečano otvaranje 13. “Novosadske jeseni” održaće se danas u 11 časova. Manifestaciju će otvoriti Borislava Perić Ranković, naša brilijantna sugrađanka koja je ove godine postala šampionka na Paraolimpijskim igrama u Riju. Na samom otvaranju će nastupiti hor učenika OŠ “Petefi Šandor” iz Novog Sada, pod vođstvom Ildike Milosavljević. Tada će zvanično biti otvorene i: izložba organski proizvedene hrane, izložba cveća, sadnica i opreme za hortikulturu, izložba meda i zdravstveno-bezbedne hrane, izložba starih i umetničkih zanata i izložba konkursnih radova za uređenje dvorišta gimnazije “Svetozar Marković”.

Nakon Svečanog otvaranja sa početkom u 11.55 sati će se u amfiteatru predstaviti tema “Organska poljoprivreda danas i sutra” u amfiteatru SPENS-a koju će kroz stručni deo prikazati predstavnici Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine.

U 16 časova studentima Univerziteta u Novom Sadu biće predstavljen projekat “Upoznaj zelenu stranu Novog Sada”, kako bi tokom oktobra i novembra upoznali novosadske parkove na zanimljiv način kroz kreativne interaktivne izlete.

RTV

Ostali članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *