Laureati Oktobarske nagrade i Novembarske povelje

NOVI SAD – Većinom glasova, Skupština Grada Novog Sada je Oktobarsku nagradu dodelila Muzičkoj omladini, Udruženju penzionera i novinaru Nenadu Ćaćiću. Skupština je jednoglasno odlučila da Novembarsku povelju dobiju Lajoš Lukači, majstor koji održava sat na Petrovaradinskoj tvrđavi i Radivoje Stojković, direktor Gimnazije “Jovan Jovanović Zmaj”.

Za počasnog građanina Novog Sada izabran je francuski lekar i profesor Žan Pjer Loc, zbog “nemerljivog doprinosa razvoju u oblasti onkologije” u Novom Sadu. Loc više od 30 puta boravio u Novom Sadu, edukujući naše lekare onkologe, vršeći besplatne preglede i konsultacije s onkološkim pacijentima, donirajući najsavremenije lekove i pomagala iz ove oblasti.

Muzičkoj omladini Novog Sada Oktobarska nagrada dodeljena je za pola veka negovanja i promovisanja kvalitetnih muzičkih sadržaja organizovanjem “Novosadskih muzičkih svečanosti” i brojnih muzičko-scenskih manifestacija koje afirmišu dela i stvaraoce trajnih vrednosti i Grad Novi Sad.

Novinar Tanjuga dobio je priznanje za objektivno i profesionalno novinarsko izveštavanje i promociju vrednosti Novog Sada i najznačajnijih manifestacija, festivala i priredbi, navedeno je u obrazloženju.

RTV, Tanjug

Ostali članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *