Ministarstvo pravde: Nađeno rešenje sa sindikatima

BEOGRAD – Predstavnici Ministarstva pravde, na čelu sa ministrom pravde Nelom Kuburović, i predstavnici Sindikata pravosuđa Srbije i Sindikata organizacija pravosudnih organa Srbije (SOPOS), pronašli su danas kompromisno rešenje o načinima unapređenja statusa i materijalnog položžaja zaposlenih u pravosuđu. U saopštenju Ministarstva je navadeno da je na današnjem sastanku formirana i zajednička radna grupa čiji je cilj izrada nacrta zakona, koji bi trebalo da na zaseban način uredi položaj zaposlenih u pravosuđu, kao i da regulisanje njihovog položaja izuzme iz Zakona o državnim službenicima i nameštenicima.

Na sastanku održanom u Ministarstvu pravde, dogovoreno je da se nastave pregovori između predstavnika sindikata i ministarstva o daljem poboljšanju položaja zaposlenih u pravosuđu, napominje se u saopštenju. Ranije danas, Sindikat pravosuđa najavio je za sutra stupanje u generalni štrajk, mada je naveo da nije izvesno da će do njega i doći.

Predsednica Sindikata pravosuđa Srbije, Slađanka Milošević izjavila je danas da će sutra biti održan štrajk članova tog sindikata, koji traže povećanje zarada i da to znači da će u sudovima i tužilaštvima biti rešavani samo hitni slučajevi, kakvi su pritvori i određivanje privremenih mera.

Beta, Tanjug

Ostali članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *