Otvoren vetropark u Zagajici kod Vršca

VRŠAC – Pokrajinski sekretar za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj Nenad Grbić prisustvovao je u Zagajici kod Vršca otvaranju vetroparka „La Pikolina“, koji je u rad pušten u prisustvu ministra energetike i rudarstva Aleksandra Antića, izvršnog direktora kompanije Fintel Energia Spa i MK Fintel Wind-a Ticijana Đovanetija i predsednice Upravnog odbora Unikredit banke za Srbiju Čile Ilhaz.

„Investicija kompanije Fintel Energia Spa i MK Fintel Wind-a ima veliki značaj kako za stanovništvo ove lokalne samouprave, tako i za AP Vojvodinu, ali i za Republiku Srbiju, jer sa svojih 6,6 megavata snage i uloženim sredstvima od 10 miliona evra predstavlja ozbiljan korak napred u pogledu same energetske politike naše zemlje“, ocenio je sekretar Grbić.

Ovom investicijom će se, prema njegovim rečima, u velikoj meri smanjiti zavisnost od uvozne energije i poboljšati bilans obnovljivih izvora energije u odnosu na fosilna goriva.

„Pokrajinski sekretarijat za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj će se i ubuduće truditi da bude partner i servis građanima i privrede, a svaki investitor će dobiti punu podršku za realizaciju svojih projekata“, dodao je sekretar Grbić

 

Ostali članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *