Poslanici podržavaju produžavanje studiranja starim studentima

BEOGRAD – Poslanici u Skupštini Srbije danas su najavili podršku izmenama i dopunama Zakona o visokom obrazovanju kojima se produžava rok studiranja starim studentima, ali su predstavnici opozicije iskoristili raspravu i za kritiku obrazovnog sistema u Srbiji.

Postignuta je saglasnost i da se onima koji su na magistarskim i doktorskim studijama omogući produžetak. Poslanici su se složili i da bi ovo trebalo da bude poslednji put da se produžava rok studiranja, a tražili su od resornog ministarstva odgovor šta je problem odnosno šta je dovelo do toga da više hiljada njih još nije završilo školovanje.

“Mi o tim razlozima možemo da se informišemo na osnovu iskustva nekih studenta, poznanika i na kraju krajeva ličnih iskustava. Ali mislim da bi radi rešavanja ovog problema i izbegavanja buduće slične situacije zaista bila neophodna jedna ozbiljna analiza svih mogućih uzroka koji dovode do situacije da velik broj nije još završilo fakultete”, rekla je poslanica Socijaldemokratske partije Srbije Milena Bićanin.

Tanjug, Beta

Ostali članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *