Tokom meseca reciklaže doprinesite čistijoj Srbiji i osvojite nagradu

NOVI SAD – Svi koji imaju kućni ambalažni otpad, mogu da ga sortiraju i donesu na reciklažu u jedan od Tempo hipermarketa, nakon čega dobijaju nagradu. Građani Beograda, Niša i Novog Sada, od ovog vikenda, imaće priliku da daju svoj lični doprinos i uključe se u jednu od najvećih akcija za čistije životno okruženje.

Mesec reciklaže trajaće od 8. do 30.oktobra, svakog vikenda u periodu od 10 do 16 časova u hipermarketu Tempo Ada Beograd, Novi Sad i Niš. Ispred ovih hipermarketa, u saradnji sa Sekopakom, postavljena su reciklažna ostrva gde je moguće odložiti karton, papir, pet, metal, staklo, limenke i upotrebljenu Tetra Pak ambalažu.

Svako Eko ostrvo sastoji se iz tri jedinice, opremljene specijalnim kontejnerima, koje su označene crvenom, žutom i plavom bojom, a u cilju lakšeg razvrstavanja materijala. Ovako sakupljen ambalažni otpad redovno se odnosi na dalju preradu u neke od reciklažnih centara.

„Drago nam je što saradjujemo sa Sekopakom i što kupcima omogućavamo da odlazak u kupovinu iskoriste i za brigu o životnoj sredini. Naša kompanija tokom cele godine pruža doprinos da planeta bude čistija. Zajedno sa našim kupcima i partnerima svakodnevno radimo da naše okruženje bude lepše“, istakao je Nikola Papak, menadžer za korporativne komunikacije Delez Srbija.

 

Ostali članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *