Vučić: Potrebno nam iskustvo stranih partnera

BEOGRAD – Radimo na ekonomskom rastu i zato su nam potrebna dobra tržišta kao i znanje i iskustvo stranih partnera, poručio je danas premijer Aleksandar Vučić u razgovoru sa gradonačelnikom Hamburga Olafom Šolcom koji je pozdravio evropski put Srbije i naglasio da je to dobar preduslov za zainteresovanost nemačkih investitora. Vučić je Šolca obavestio o ekonomskim reformama koje je Srbija sprovela i da radi na ekonomskom rastu, a gradonačelnik je rekao i da postoji ozbiljna namera u severnoj Nemačkoj za otvaranje tržišta rada za građane Srbije.

„Srbija posvećuje mnogo pažnje svim pokrajinama Nemačke. Došli smo da razgovaramo o svim važnim temama i ponudi koju Srbija može da pruži”, rekao je Vučić u razgovoru sa gradonačelnikom Hamburga, drugog grada po veličini u Nemačkoj, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

“Uspeli smo da zainteresujemo važne partnere iz Bavarske, Baden Virtenberga, Severne Rajne Vestfalije i Hesena, koji su u prvih sedam meseci 2016. godine učestvovali u ukupnom izvozu Srbije u SR Nemačku sa 72 odsto.

U poređenju sa pomenute četiri pokrajine, robna razmena Srbije sa pokrajinom Hamburg veoma je skromna: u periodu januar – jul 2016. godine iznosila je 32,1 milion evra, od čega se na naš izvoz odnosi 14,3 miliona evra, a na naš uvoz 17,9 miliona evra”, izjavio je na početku susreta premijer Vučić.

RTV, Beta, Tanjug

Ostali članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *