Za izbegličke porodice 14 seoskih kuća

SREMSKA MITROVICA – U Sremskoj Mitrovici su potpisani ugovori o dodeli bespovratne pomoći za kupovinu 14 seoskih kuća sa okućnicom za izbegličke porodice. Bespovratna pomoć se dodeljuje na osnovu Sporazuma Banke za razvoj Saveta Evrope i Republike Srbije u vezi sa Regionalnim stambenim programom kojim je predviđeno rešavanje stambenih potreba izbeglica kroz dodelu pomoći za kupovinu seoskih kuća. Ukupna vrednost pomoći je 154.000 evra.
Gradonačelnik Sremske Mitrovice Vladimir Sanader je prilikom potpisivanja ugovora najavio da će u gradu uskoro biti otvorena i Kancelarija za pravnu pomoć izbegličkim porodicama i ostalim građanima.

“Mi ćemo nastaviti da pomažemo, koliko god je moguće, da osnažimo izbegličke porodice i da se svi vi osećate kao svoji na svoje. Nema nikakvih razlika među stanovništvom, sve mora biti u funkciji razvoja našeg društva. Uskoro će početi s radom i Kancelarija za pravnu pomoć što će omogućiti i izbegličkim porodicama da brže ostvare sva prava i olakšaju život u našoj zajednici”, rekao je Sanader.

RTV (Živan Negovanović)

Ostali članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *