Besplatan pregled dečjih sedišta

NOVI SAD – U okviru projekta “Bezbednost se uči pre prvih koraka-Kancelarija za dečja auto- sedišta”, koji finansira Naftna industrija Srbije u okviru programa „Zajednici zajedno“, a koji podržava Grad Novi Sad, Centar za promociju bezbednosti saobraćaja, poziva Vas na javnu akciju besplatnog pregleda dečijih auto-sedišta, koja ima za cilj da poveća bezbednost najmlađih u saobraćaju.

Javna akcija, održaće se u subotu, 19. novembra od 12 do 14 časova, na parkingu preko puta Master centra Novosadskog sajma. 

Akcija je namenjena svim roditeljima i ostalim zainteresovanim licima, koji žele da provere da li auto-sedište koje koriste odgovara uzrastu njihovog deteta, da li je sedište pravilno postavljeno u vozilu i da li je njihovo dete pravilno vezano tokom vožnje. Pregled će održati edukovani savetnici za auto-sedišta.

Inače, istraživanje koje je sproveo Centar za promociju bezbednosti saobraćaja pokazalo je da se više od 90% dečijih sedišta neispravno koristi u saobraćaju, a prema podacima Agencije za bezbednost saobraćaja Republike Srbije, deca u Srbiji danas češće stradaju kao putnici u vozilu, nego kao pešaci, jer je upotreba sistema zaštite za decu, unutar vozila, za teritoriju Srbije, ispod 20%.

Ostali članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *