Jovan Kolundžija 50 godina na koncertnoj sceni

BEOGRAD – Proslavljeni srpski violinista Jovan Kolundžija obeležiće danas u Kolarčevoj zadužbini jubilej – 50 godina na koncertnoj sceni. Kolundžija će nastupiti sa Simfonijskim orkestrom Radio-televizije Srbije, koji će predvoditi dirigent Stanko Jovanović, a kao gost koncerta, maestru će se na sceni pridružiti jedan od najboljih mladih violinista današnjice Jurij Revič (Rusija/Austrija).

Na programu će biti dela Sen-Sansa, Sarasatea, Paganinija, muzika iz filmova “Prohujalo sa vihorom”, “Jentl”, “Šindlerova lista”, “Bioskop Paradizo”, “Dame u lavandi”, “Miris Žene”, u aranžmanima Slobodana Markovića. Iza sebe ima 4.000 koncerata održanih u više od 45 zemalja sveta, a mnogobrojne nagrade i priznanja svedoče o njegovim visokim umetničkim dostignućima.

Publiku je darivao velikim projektima kao što su “Deset veličanstvenih” koji se sastojao od 10 violinskih koncerata za samo četiri dana, zatim “Volite li Betovena” kada je u četiri uzastopne večeri doneo izvođenje integralnog opusa Betovenovih sonata za klavir i violinu.

Tanjug

Ostali članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *