Mercator obradovao decu iz svratišta

BEOGRAD – U proteklom periodu, uoči jedne od najvećih manifestacija, Sajma knjiga, Mercator centar pokrenuo je inicijativu sakupljanja knjiga za decu iz Svratišta u Beogradu i Novom Sadu. U okviru ove društveno odgovorne akcije, prikupljeno je više od 300 knjiga za decu, a Mercator je da bi čitanje svim mališanim učinio još slađim, obezbedio 1.000 kutija K Plus slatkih poljubaca, koje su donirane Svratištima.

„Mercator je još jednom pokazao da vodi računa o onima kojima je to najpotrebnije i obradovao nas knjigama i slatkišima koji su, imajući u vidu broj dece koja koriste uslugu Svratišta, nešto što nam je uvek neophodno. Ovom prilikom se zahvaljujemo jer svojim primerom šalju poruku svima da je podrška važna i da svi možemo učiniti nešto za one kojima je to potrebno“, rekla je Jasna Bratičević, koordinatorka Programa Filantropije, Svratišta u Beogradu.

„Imajući u vidu da veliki broj dece koja dolaze u Svratište pohađa redovno školu, ovakve inicijative su od velikog značaja za nas, jer su knjige nešto što nam je uvek neophodno. Drago nam je da je Mercator pokazao inicijativu da pruži podršku deci, koja predstavljaju jednu od najosetljivijih kategorija društva“, izjavila je Daliborka Batrnek Antonić, koordinatorka Svratišta za decu i mlade, Novi Sad.

Mercator je svojim primerom, kroz brojne sprovedene aktivnosti pokazao da je društveno odgovorna kompanija, koja radi na promociji vrednosti koje pozitivno utiču na sredinu u kojoj posluje.

Ostali članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *