Nedimović: Velike perspektive za izvoz voća, povrća, goveđeg mesa i ribe

VRŠAC – Srbija ima najveće perspektive da izvozi voće, povrće, goveđe meso i prerađevine i ribarske proizvode, izjavio je danas ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Branislav Nedimović, istakavši, međutim, da nema izvoza hrane u Evropu ako ona nije u skladu sa bezbednosnim kriterijumima iz Evropske unije.

“Situacija sa Rusijom je, može se reći, još komplikovanija. Problem je i to što jeftino izvozimo sirovine, a to se dešava zato što nemamo gde da ih čuvamo, jer nam fale nam kapaciteti gde bismo ih čuvali za period kada će oni imati veću cenu”, rekao je Nedimović na Šestom poljoprivrednom forumu “Hrana za Evropu”.

On je najavio da će se sledeće godine, u skladu sa raspoloživim sredstvima, za koja se još ne zna kolika će biti, ulagati i u kapacitete za skladištenje, a takođe i u mlade poljoprivredne proizvođače i u konkurentnost našeg agrara koja je sada slaba.

Prema njegovim rečima, najveću perspektivu za izvoz imaju voće, povrće, goveđe meso i prerađevine te ribarski proizvodi, saopšteno je iz Ekonomskog instituta.

RTV, Tanjug

Ostali članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *