Novi Sad predao Liru fabričku halu

NOVI SAD – Grad Novi Sad podigao je fabričku halu u industrijskoj zoni Sever 4 i predao je u zakup američkoj kompaniji Lir, saopšteno je danas iz gradske kuće. U saopštenju se navodi da je izgradnja okončana prema ugovorenom planu i prenose reči gradonačelnika Miloša Vučevića da se sada sa punim pravom može konstatovati da se fabrike u Novom Sadu otvaraju, za razliku od ranijih godina, te da je jedna od najvećih investicija u Novom Sadu u poslednjoj deceniji uspešno i na vreme realizovana.

Dodaje se da otvaranje ove fabrike predstavlja značajan novi priliv novca u gradski budžet i to na osnovu zakupa i poreza na zarade zaposlenih, a kao najvažniji efekat ističe se otvaranje novih radnih mesta za Novosađane kojih bi, kada Lirov pogon proradi u punom kapacitetu, trebalo da bude oko 2.500.

“Optimizam i dobra volja nas ne napuštaju kada je reč o razvoju privrede u Novom Sadu, i ovo je svojevrsan poziv drugim privrednim subjektima da se, vođeni dobrim primerom kompanije Lir, osmele i svoje poslovne poduhvate realizuju upravo u Novom Sadu. Gradska administracija pokazala se kao dobar partner domaćim i stranim investitorima i to može samo da ohrabri i druge investitore da ulažu u našem gradu”, naglasio je Vučević.

Investitor je bilo JP Zavod za izgradnju grada, a objekat površine oko 28.000 metara kvadratnih, ima i energetski pasoš. Plac na kojem je hala sagrađena je deo zemljišta od 57,5 hektara koje je država Srbija prošle godine besplatno ustupila Novom Sadu. Ostalo je slobodno još 40 hektara, a plan Grada je da opremi preostalo zemljište i ponudi ga potencijalnim investitorima.

RTV, Tanjug

Ostali članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *