NS: Drugi Regionalni forum mladih lidera

NOVI SAD – U Novom Sadu danas je počeo drugi Regionalni forum mladih lidera iz regiona i zemalja Evropske unije. Okupio se impozantan broj mladih koji žele da se angažuju u svojim sredinama u različitim procesima u oblastima u kojima rade i o kojima uče kako bi pobojšali ne samo svoje okruženje nego i društvo u celini. Tri dana, više od dve stotine učesnika, 50 gostiju i oko 25 programskih celina – tako u brojkama izgleda drugi Regionalni forum mladih lidera. Ove godine učesnici su i mladi iz zemalja Evropske unije.

“Ovaj forum je važan jer mladi ljudi mogu da preduzmu inicijativu i utiču na svoju sudbinu tako što će postati mladi lideri”, rekao je Dejvid Džon Bušar, Evropski koledž u Brižu.

“Ja mislim da je saradnja sa mladima ono na čemu treba da se gradi društvo i da dopusti mladima prvo da uđu i da imaju svoj udeo u radu društva a na drugoj strani da kroz ove fondove i ove stvari dobiju mogućnosti za rad za posao ono što mladima najviše znači”, naglasio je Franc Bogovič, Evropski poslanik iz Slovenije.

Upravo to je tema koju pokreće i organizacija srpskih studenata u inostranstvu. Kakve su šanse da po povratku u Srbiju pokrenu sopstveni posao?

RTV (Sanja Homa)

Ostali članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *