Od Ljiga do Preljine 140 din. od 2017.

BEOGRAD – Putarina na autoputu Ljig – Preljina počeće da se naplaćuje od 1. januara 2017. i iznosiće oko 140 dinara za automobile, najavila je danas potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infratrukture Zorana Mihajlović. Mihajlović je rekla Tanjugu da je planirano povećanje cene putarine na autoputevima u Srbiji i da će Vlada Srbije do kraja ove godine razmatrati zahtev Puteva Srbije da se putarina poveća do 10 odsto.

“Mi smo imali najavu i neki okvirni dogovor da će u toku godine biti povećanja putarine. Dobili smo od Puteva Srbije zahtev za povećanje putarine do 10 odsto”, kazala je Mihajlović i dodala da će se taj zahtev razmatrati u Ministarstvu finansija.

“Očekujem da će i doći do povećanja putarine”, rekla je Mihajlović.

Kada je reč o putarini na novom autoputu Ljig – Preljina dugom 40,3 kilometra, koji je juče svečano otvoren u prisustvu premijera Srbije Aleksandra Vučića, cena od 140 dinara je planirana prema sadašnjem cenovniku za putarinu.

“Putarina će se naplaćivati od 1. janura 2017. i za sada je to oko 140 dinara za automobile”, kazala je Mihajlović Tanjugu.

Tanjug

Ostali članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *