RTV slavi rođendane

NOVI SAD – Radio-televizija Vojvodine danas obeležava svoj 67. rođendan. Na današnji dan 1949. počelo je emitovanje programa Radio Novog Sada, a 26 godina kasnije i Televizije Novi Sad. Naša medijska kuća za dve godine trebalo bi da dobije novi dom, na mestu starog, porušenog u NATO bombardovanju.
Dan republike 1949. je i dan kada se prvi put oglasio Radio Novi Sad. A televizijski program iz zgrade na Mišeluku počeo je da se emituje 26. novembra 1975. Bez svoga doma ostali smo 1999. Ali uskoro bi trebalo da prestanemo da budemo podstanari. 

“Stekli su se uslovi, jer su Vlada Srbije i Pokrajinska vlada, zajedno sa gradskom vlašću, uspeli da skupe snage i motiva da se uđe u izgradnju nove zgrade. RTV je investitor zgrade od 14.800 metara kvadratnih. Za sedam dana raspisujemo prvi tender za rušenje starog objekta i čišćenje prostora, a već sledećeg meseca biramo onoga ko će graditi novi objekat”, kaže dr Miodrag Koprivica, generalni direktor Radio-televizije Vojvodine.

Godišnja priznanja dobilo je više desetina naših kolega, a priznanje “Slavuj Hadžić” pripalo je Svetlani Miljanić iz Dokumentarno-obrazovnog programa. 

“Ovaj naš posao, pogotovo rad na dokumentarnom i obrazovnom programu i na kreativnoj dokumentaciji ne bi mogao da se radi bez ljubavi i potpune posvećenosti. Zadovoljstvo koje dolazi kao eho od gledalaca je neprocenjivo. To je ta hrana i plata koju mi primamo”, rekla je Miljanić.

Radio-televizija Vojvodine danas emituje program na sedam platformi i 13 jezika. Naša veb redakcija obeležava 10 godina rada, a najmlađi član kuće, O radio, aktuelni je pobednik izbora za najbolju evropsku stanicu.

Od samog početka, TV Novi Sad je emitovala program na pet jezika: srpskom, mađarskom, rumunskom, slovačkom i rusinskom.

Nakon 41 godine isti zadaci i cilj, ali novi izazovi i ideje, pred rukovodstvom, kao i zaposlenima naše medijske kuće.

Kako održati program na nivou koji zaslužuju građani, za RTV su govorili zamenik generalnog direktora RTV Jožef Klem, nekadašnja urednica i spikerka Slavica Putnik i urednik veb-redakcije RTV koja slavi jubilarni deseti rođendan Dejan Marjanović.

Kako je istakao zamenik generalnog direktora RTV Jožef Klem najveći cilj RTV-a je izgradnja nove zgrade Radio – televizije Vojvodine.

RTV

Ostali članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *