Više od 700 vojnika na vojnoj vežbi Slovensko bratstvo

BEOGRAD – Multinacionalna vojna vežba “Slovensko bratstvo 2016”, u kojoj će učestvovati više od 700 vojnika Srbije, Rusije i Belorusije, biće održana na aerodromima i poligonima u Srbiji od 3. do 9. novembra, saopšteno je danas iz Ministarstva odbrane.

Kako se navodi, u toj vežbi učestvovaće 450 pripadnika Vojske Srbije, 212 pripadnika Vazdušno-desantnih snaga Rusije i 56 pripadnika oružanih snaga Belorusije, a cilj vežbe je unapređenje operativnih sposobnosti za rešavanje zadataka i za izvođenje protivterorističkih operacija u multinacionalnom okruženju. Tokom vežbe biće prikazano izvršenje padobranskog i helikopterskog desanta, desantiranje borbenih oklopnih vozila, obezbeđenje desantne prostorije, izvršenje marša, posedanje linije blokade, izvršenje napada na terorističku bazu, izviđanje pobunjeničkih položaja upotrebom bespilotnih letelica, artiljerijska priprema napada, vazduhoplovna vatrena podrška napada, sanitetska evakuacija, dejstvo na oteto vozilo i uništenje eksplozivne naprave.

Od 3. do 6. novembra na automatizovanom strelištu “Orešac”, intervidovskom poligonu “Pasuljanske livade”, aerodromima Kovin i Batajnica, biće izvedena zajednička uvežbavanja pripadnika oružanih snaga Srbije, Rusije i Belorusije, dok će sama vežba biti izvedena od 7. do 9. novembra.

Beta

Ostali članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *