Vojna svečanost povodom Dana 1. brigade KOV

NOVI SAD – Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, prisustvovali su danas svečanosti povodom obeležavanja Dana 1. brigade Kopnene Vojske, koja je održana u kasarni “Jugovićevo” u Novom Sadu. Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović naglasio je da Prva brigada neguje tradiciju srpske vojske još iz vremena Prvog svetskog rata, a da je danas demonstrirala svoju snagu i sposobnost, zbog čega su, kako je naglasio, svi ponosni na tu jedinicu.

“Kao predstavnici civilne vlasti veoma smo zadovoljni onim što smo videli, a moram posebno da istaknem zadovoljstvo Pokrajinske vlade i svih 45 opština na teritoriji AP Vojvodine saradnjom koju imamo sa 1. brigadom Kopnene vojske i sa Vojskom Srbije u celini”, rekao je Mirović.

Čestitajući u ime Grada Novog Sada praznik pripadnicima Prve brigade Kopnene Vojske, Vučević je rekao da je ta brigada naslednik slavnih jedinica srpske vojske sa ovih prostora i garant mira i sigurnosti.

“Prva brigada je za 10 godina postala važan deo ovog podneblja i ima veliki značaj za stanovništvo, uvek spremna da odgovori izazovima i složenim zadacima koji su pred nju postavljani”, rekao je Vučević.

Tanjug, RTV

Ostali članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *