Vučić mađarskim investitorima – nudimo najbolje uslove

NIŠ – Premijer Srbije Aleksandar Vučić je poručio danas mađarskim investitorima da će ima Vlada Srbije obezbediti najbolje uslove koje mogu da dobiju bilo gde u svetu.

“Politički odnosi. kao preduslov dobre ekonomske saradnje Srbije i Mađarske nikada nisu bili bolji. To otvaranja mogućnosti pune saradnje u svim oblastima ekonomije i sada sledi direktno povezivanje privrednika i kompanija”, rekao je Vučić na srpsko-mađarskom biznis forumu, kojem prisustvuje i premijer Mađarske Viktor Orban.

Vučić je istakao da je Srbija u napravila najveći skok na Duing biznis listi Svetske banke u prethodne dve godine, sa 91. na 47. mesto, da je poboljšana poslovna klima, smanjena birokratija i ubrzano izdavanje izdajemo dozvole.

On je naglasio da trenutno nemamo deficit u budžetu, iako je vlada donela odluku za pomoć penzionerima, kao i da posle toga nećemo imati deficit u budžetu.

Vučić je naveo da je privredni rast u prvih devet meseci iznosio 2,8 odsto i da će na kraju godine biti možda i 2,9 odsto, a da ćemo u 2017. imati privredni rast od najmanje 3,5 odsto, uz očekivanje da deo rasta bude ostvaren i zahvaljujući većoj potrošnji.

Tanjug, Beta, RTV

Ostali članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *