Čepurin: Podržavamo Srbiju i po pitanju Kosmeta i Republike Srpske

BEOGRAD – Rusija nema nameru da bilo kome drži lekcije, a Srbi najbolje znaju šta je za njih dobro, izjavio je za Radio-televiziiju Srbije ruski ambasador Aleksandar Čepurin. On je potvrdio da će premijer Rusije Dmitrij Medvedev posetiti Beograd, ali nije mogao da precizira datum posete. Čepurin je u emisiji “Sedmica” Radio Beograda rekao da će se Lavrov sresti sa predsednikom Tomislavom Nikolićem, premijerom Aleksandrom Vučićem i šefom diplomatije Ivicom Dačićem.

“Takva je diplomatska praksa. Predata je pozivnica, ona je prihvaćena sa zahvalnošću, a sada premijeri određuju kada će biti prihvatljivo za njih dvojicu da se održi taj sastanak. U ovakvim slučajevima okvirni rokovi se ne dogovaraju, već samo konkretni rokovi i datumi i kada postoji uzajamni sporazum o tome tek tada možemo da dođemo do konkretnog datuma”, objasnio je Čepurin.

Naglasio je da se predstojeća poseta ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova Srbiji odvija u okviru redovnog dijaloga Beograda i Moskve.Čepurin ističe da Rusija nije ravnodušna prema sudbini Srbije.

RTS

Ostali članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *