Dodik podneo zahtev za redovnu američku vizu

BANJALUKA – Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik danas je u Ambasadi SAD u Sarajevu podneo zahtev za redovnu vizu, kako bi u drugoj polovini januara mogao da otputuje u Vašington da bi prisustvovao jednoj od svečanosti koja se organizuje povodom inauguracije novog američkog predsednika Donalda Trampa.

“Iz proceduralnih razloga ranije sam podneo zahtev za diplomatsku vizu, ali je moj zahtev odbijen uz obrazloženje da ne predstavljam organe BiH i da mi zbog toga ne može biti izdata ta viza, koju sam, inače, ranije redovno dobijao”, rekao je Dodik u Istočnom Sarajevu.

On je naveo da je zato danas predao zahtev za izdavanje redovne vize, izrazivši uverenje da će američku vizu “dobiti u narednih dan-dva, jer smatra da je politika koju vodi bila usmerena ka poštovanju slova Dejtonskog sporazuma”, preneli su banjalučki mediji.

“Kao čovek koji predstavlja Republiku Srpsku, smatram da je politiku koju vodim bila usmerena ka poštovanju slova Dejtonskog sporazuma i od toga nismo odustali”, rekao Dodik.

Američka ambasada u BiH ranije danas je saopštila da podržava zakonske procese koje su protiv predsednika RS pokrenule nadležne institucije BiH zbog podrivanja Dejtonskog sporazuma, kao i da se nastavlja procena odgovarajućih posledica u skladu sa zakonima SAD.

Beta

Ostali članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *