Pčelarska konferencija i izložba pčelarstva na Novosadskom sajmu

NOVI SAD – Međunarodna pčelarska konferencija “Pomerajmo granice” i izložbe pčelarske opreme održaće se u subotu 10. decembra na Novosadskom sajmu. Konferenciju i izložbe pčelarske opreme, kako je rečeno na današnjoj konferenciji za novinare održanoj na Novosadskom sajmu, zajednički organizuju Savez pčelarskih organizacija Srbije (SPOS) i ta sajamska kuća.

Moto konferencije je “Pomerajmo granice”, a razgovaraće se o temama aktuelnim za sve učesnike u pčelarskoj proizvodnji.

Sagovornici na okruglim stolovima i panel diskusijama biće ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Branislav Nedimović, savetnik premijera Srbije za poljoprivredu, Dragan Glamočić i pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vuk Radivojević, najavljeno je na današnjoj konferenciji.

Govoriće i predsednik SPOS-a Rodoljub Živadinović, predsedavajući Skupštine SPOS-a i predsednik Društva pčelara “Jovan Živanović” u Novom Sadu Đorđe Mrkić, rukovodilac Službe za planiranje i razvoj Novosadskog sajma Marijeta Lazor, profesionalni pčelar, dugogodišnji saradnik Poljoprivrednog instituta Ljubljana i Pčelarskog saveza Slovenije Pavel Zdešar i Antonio Nanet sa Instituta za pčelarstvo u Bolonji.

Tanjug

Ostali članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *