Riba 2 puta nedeljno

BEOGRAD – Riba, izvor belančevina, minerala, vitamina (A i D, kao i onih iz gupe B) predstavlja jednu od retkih kompletnih namirnica, koja se zbog svojih nutritivnih karakteristika preporučuje u ishrani  bar dva puta nedeljno, tvrde nutricionisti i stručnjaci. Ribu odlikuju visoka biološka vrednost i laka svarljivost u odnosu na meso, što je čini idealnom namirnicom za sve uzraste. Pored vitamina i minerala bogata je omega 3 masnim kiselinama, čijim unosom možemo da utičemo na prevenciju mnogih oboljenja, ali ujedno i da ojačamo naš imuni sistem.

Ne morate biti „šef“ niti kulinarski mag kako biste pripremili savršen riblji obrok, jer Frikom je mislio na vas. Ukoliko imate previše obaveza, nemate vremena za čišćenje ribe ili pak,  sumnjajte u svoje kulinarske sposobnosti treba samo da pustite mašti na volju i da odaberete nešto iz Frikomove bogate ponude sveže smrznute ribe. Od skuše, oslića, škarpine, papaline, do fileta lososa i dimljenog lososa, odreska tune i morskog psa, ukusnih lignji i plodova mora, paniranog programa, možete birati ono što želite da bude deo vašeg nedeljnog menija ili praznične trpeze. Frikom riba tretira se metodom brzog smrzavanja čime zadržava visok nivo nutritivnih vrednosti što je još jedan razlog više da je uvrstite u jelovnik.  Zaboravite na čišćenje ribe, Frikom je ovaj posao uradio za vas, tako da je sveže smrznuta Frikom riba spremna za momentalnu pripremu.

Riba je idealan izbor za izbalansiran obrok, bez obzira da li postite ili ne. Mislite na vaše i zdravlje vaše porodice!

Ostali članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *