Ristivojević: Fakultet i Beljanski dele odgovornost

NOVI SAD – Šef Katedre za krivično pravo Pravnog fakulteta u Novom Sadu Branislav Ristivojević izjavio je danas da je u slučaju doktorata advokata Slobodana Beljanskog odgovornost i na tom fakultetu – za izdavanje uverenja na osnovu kojeg mu je data diploma, ali odgovornost je i na advokatu Beljanskom koji je koristio tu titulu.

“Moj utisak je da se odgovornost deli. Mi jesmo krivi za to 2001, kao kuća. Ovako nešto ne bi smelo da se desi jednoj urednoj instituciji, ali okolnosti su bile takve. Univerzitet izdaje diplomu, a fakultet izdaje uverenje o diplomiranju. Pretpostavljam da je odgovoran onaj ko mu je to uverenje izdao 2001. godine, ali taj čovek nije živ. Činjenica je da mi nismo znali o tome ništa”, rekao je Ristivojević na konferenciji za novinare.

Ristivojević je bio na čelu komisije koja je prošlog meseca poništila doktorat Beljanskog, a kako je rekao, nisu ga zvali na konsultacije tokom tog procesa, niti su saslušali činjenice sa njegove strane povezane s tim slučajem.

On je ponovio da je 1992. godine istekao rok za odbranu doktorata od pet godina, i dodao da su tada dva člana istupila iz komisije za doktorat, kao i da Beljanski nije imao ni status magistra, što je bilo potrebno za doktorat.

Po njegovim rečima, tokom sledeće odbrane, 2001. godine, na Pravnom fakultetu je bio “krizni štab”, a situacija je bila “uzavrela”, te se u tim okolnostima pojavila odluka o odobravanju odbrane “bez prijave doktorata i ocene kandidata”.

Beta

Ostali članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *