Srce za Sašu

SUBOTICA – Aleksandar Šešlija, informatičar u Opštoj bolnici u Subotici, ima 47 godina, a već pet bije bitku za život. Virus koji nije preležao trajno mu je oštetio srce. Prošle godine ga je iz čeljusti smrti spasla ugradnja mehaničke pumpe koja ga održava u životu.

“Moj život zavisi od pumpe, od koje se ne smem odvajati. Ona radi na baterije koje moram da punim svakih deset sati, zbog čega ne smem ostati bez struje. Nije lako, ali sam zadovoljan, jer me ta pumpa održava u životu”, kaže Šešlija.

Njegov život sada zavisi od transplantacije srca. Liste čekanja u Srbiji su duge, a donatora je malo. Zato po novo srce mora na kliniku u Beču. Za tu operaciju je neophodno 120.000 evra. U akciji koja je otpočela krajem prošle godine, uspeo je da prikupi svega 40.000 evra pa mu je neophodna novčana pomoć ljudi dobrog srca kako bi dobio šansu za novi život.

“Moj najmlađi sin je napunio dve godine. Prošle godine, kada sam bio na klinici u Beogradu zbog ugradnje srčane pumpe, molio sam Boga da ostanem u životu i dočekam njegov rođendan. Sada se nadam da ću uspeti da obezbedim novac za transplantaciju srca kako bih mogao da preživim i ostanem uz svoju porodicu jer sam im potreban”, veli on.

RTV (Rada Stajić)

Ostali članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *